O zi in Cluj


  Cluj - inima Transilvaniei. Chiar isi merita numele, este unul din orasele mele preferate, fiind situat in loc fruntas cu Sibiul si Brasovul. Aici, totul este incredibil de frumos, de la peisajele superbe de pe Dealul Feleacului pana la oamenii deosebiti de calzi si primitori. Un oras ce s-a dezvoltat enorm in ultimii ani si cu potential ridicat in cautarea unui loc de munca.
 Aici mi-am petrecut 5 ani din viata , cu bune si cu rele ( mai mult cu bune) si ma reintorc cu drag de fiecare data. Cateva dintre obiectivele pe care musai e sa le vizitati ( pe langa cele 2 mall - uri :)) ) :


  1. Parcul Central - are o vechime de peste 180 ani, fiind  unul dintre principalele spații verzi din zona centrală a municipiului Cluj - Napoca. Pe langa o plimbare benefica si sanatoasa prin parc aici puteti sa va dati cu hidrobicicletele, sa mancati cea mai buna vata de zahar, sa vizitati casino-ul.
  2. Cetatuia - nu ai cum sa vii in Cluj si sa nu urci macar o data pe Cetatuie. Aici sunt amenajate cateva terase de unde poti admira privelistea superba a orasului, plus ca in apropiere se gaseste hotelul Belvedere, unul din cele mai frumoase din Cluj.
    

      3. Piata Unirii - E piaţa centrală a oraşului şi una dintre cele mai vechi din oraşele central şi est- europene. Pe cele patru laturi ale sale  se găsesc case şi palate (neo)renascentiste, baroce şi eclectice, cum sunt Palatul Banffi (Muzeul de Artă, azi) şi fostul Continental. Tot aici se afla si Biserica gotica Sf. Mihail, care este impresionanta atat in interior cat si in exterior si grupul statuar Matei Corvin.

 
4. Gradina Botanica ,,Alexandru Borza,, - a fost infiintata in anul 1920 si deschisa oficial in 1925 si este o institutie stiintifica, didactica si educativa, ale carei baze au fost puse in actualul amplasament de catre Alexandru Borza, personalitate marcanta a biologiei romanesti.
Grădina Botanică se întinde pe o suprafaţă de 14 ha, teren cu configuraţie variată, potrivit pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor de pe diferite continente. Aici sunt cultivate circa 10.000 de categorii specifice, grupate, pentru o mai bună administrare, în mai multe sectoare:  ornamental, fitogeografic, sistematic, economic, complexul de sere şi sectorul destinat persoanelor cu deficienţe de vedere – creat relativ recent pentru a veni în întâmpinarea necesităţilor exprimate în repetate rânduri de către comunitate.
Iata cateva locuri minunate, care merita vizitate de fiecare data cand aveti ocazia sa ajungeti in Cluj.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consumate 3

Dezamagire # 2 - Fond de ten hidratant cu efect Nude de la Yves Rocher

Review 10 - FDT Too Faced Peach Perfect